Skupina restaurací a bister La Collezione, kterou založil italský šékuchař Riccardo Lucque, otevírá novou restauraci Amano. Jedná se tak už o osmý podnik tohoto restauratéra a Ondřeje Rákosníka. Amano našlo svůj domov na frekventované a v budoucnosti velmi žádané lokaci ulice Na Pořící, konkrétně č. 48. Stává se tak sousedem již existujících bister La Bottega Bistroteka a La Bottega Linka, které se nacházejí v blízkém okolí. Amano otevřelo návštěvníkům své dveře poprvé v sobotu 9. března 2019.

Zaměření na autentickou italskou kuchyni si udrželo i Amano, avšak svým konceptem se liší od restaurací Aromi nebo La Finestra in Cucina, či bister La Bottega. Restaurace pojme až 120 hostů a v Praze hodlá představit tzv. pizzu gourmet. Jedná se o pizzu ze specifického těsta, které kyne a po upečení je doplněno o další ingredience. Na kvalitním těstu z kvasu, kvalitní italské mouky od malých producentů a fine diningové přípravě dalších ingrediencí Amano stojí. Hosté tak s prvním menu ochutnají např. pizzu gourmet s tyrolským špekem, sýrem robiola a divokou brokolicí nebo se salsiccou a pecorinem. Druhým zaměřením restaurace Amano se staly menší porce jídel s cílem, aby host mohl ochutnat více chodů. Tzv. social dining je popolární již v mnoha zemích a La Collezione doufá, že se tomu tak stane i v ČR.

Italská kuchyně by nebyla kompletní bez italského vína. Jeho dodávku, stejně jako i v ostatních podnicích La Collezione, má na starost firma Via del Vino, další člen italské rodiny Riccarda Lucqueho a Ondřeje Rákosníka. Nabídku doplní dezerty z bister La Bottega, které vznikají v hološeovické pobočce Tusarova.

Vedení kuchyně restaurace Amano bylo svěřeno šéfkuchaři Petru Peckovi, který začínal v restauracích Ambiente, ale nakonec zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina a v bistru La Bottega Linka. Amano získalo své jméno z překladu do italského slovesa milovat. Slovní hříčkou může název také značit způsob, jakým se vyrábí těsto na pizzu. Ručně, italsky a mano.

Amano
Na Poříčí 48
110 00, Praha 1
www.amano.lacollezione.cz