TUTO Bistro

První ze soutěžících MasterChefa právě otevřel vlastní bistro. Podle nás může směle konkurovat restauracím! Na Stodůlkách ještě do nedávna nebylo zrovna na výběr, kam zajít přes týden na oběd. To se ovšem změnilo s nově otevřeným bistrem, které sem láká na výborné jídlo z těch nejčerstvějších surovin, pohodovou atmosféru i na charisma zdejších kuchařů –…

Přečíst více

WingHaus Restaurant & Sports Bar

Evropa byla zbavena řádných šťavnatých křupavých pikantních lahodných a typicky Amerických kuřecích křídélek už příliš dlouho. Naším posláním je ukončit utrpení způsobené tou nikdy nekončící touhou, která vám řekne: „Opravdu bych teď rád nějaká kuřecí křidélka…“, ale pak se muset spokojit s kebabem, protože nikdo neví, jak se správně dělají. WingHaus Restaurant & Sports Bar…

Přečíst více

Amano, nová restaurace Riccarda Lucqueho

Skupina restaurací a bister La Collezione, kterou založil italský šékuchař Riccardo Lucque, otevírá novou restauraci Amano. Jedná se tak už o osmý podnik tohoto restauratéra a Ondřeje Rákosníka. Amano našlo svůj domov na frekventované a v budoucnosti velmi žádané lokaci ulice Na Pořící, konkrétně č. 48. Stává se tak sousedem již existujících bister La Bottega…

Přečíst více

Pec nám spadla

Rukodělná pekárna s dobrou kávou a malými jídly. Kváskové chleby, pomalu kynuté máslové pletýnky a mazance, skořicové, povidlové a ořechové babky, limči z malin a biocitronů, svačiny a malá jídla. S letními zahrádkami přijdou koktejly, zmrzlina do kopečku, burgery a spousta dalších dobrot. Co je však nejlepší je báječný tým, který za tím vším stojí.…

Přečíst více

LIHO 12

LIHO 12 je tovární hala přeměněná na uměleckou galerii. Naše kuchyně ve stylu české klasiky, Asian Fusion či Tex Mex uspokojí opravdu i ty nejmlsnější z Vás a to včetně vegetariánů. Na hamburgery si pečeme své vlastní nadýchané housky, žebra si sami nakládáme do naší suché marinády a následně je připravujeme metodou sous-vide po dobu…

Přečíst více

Ideas Are Bulletproof

Podnik Ideas Are Bulletproof je třetím aktuálním podnikem AnonymouS Conceptu, v závěsu za AnonymouS barem a AnonymouS Shrink’s Office. IAB je jíný tím že se v podniku nabízí i jídlo. První Food, Beer, Coffee & Cocktail Bar v ČR. Zaměření na jižanský styl pohostinnosti ve spojení s českými sezónními prvky, inspirován Americkými Dive Bary. Díky…

Přečíst více

Salátovna U Slepé mrkvičky

Po 14 letech od otevření oblíbené Creperie U Slepé kočičky přicházíme s dalším projektem – Salátovnou! Díky těmto zkušenostem na Letné si dovolujeme tvrdit, že zdejší lidi známe a chceme Vám nabídnout něco, co tady chybí.V dnešní uspěchané době nemá řada z nás čas posedět u jídla v restauraci, a proto často vyhledáváme různá rychlá…

Přečíst více

Belgique Café & Restaurant

Restaurace Belgique Café & Restaurant přináší jedinečný gurmánský zážitek z belgické kuchyně v srdci Prahy. V Belgique můžete přijít například za skvělými moules-frites (slávky s tradičními belgickými hranolkami) nebo variací belgických vaflí. Belgique potěší milovníky snídaní a brunchů – ve všední dny si snídani můžete vychutnat již od 8 hodin. Belgique je také skvělé místo…

Přečíst více

Miska Ramen Bar

Miska Ramen Bar je zaměřen na japonské nudle ramen. Jsme nadšenci do vaření a milujeme asijskou kuchyni. Vařit jsme se učili v Miyajima Ramen School v japonské Osace. Chceme do Prahy přinést originální a poctivě uvařený ramen. Prvořadá je kvalita, chuť a dobrá atmosféra. Ramen jsou japonské nudle s vývarem původem z Číny. Jejich název…

Přečíst více

Haka Pies

„Spojení novozélandské a české kuchyně ve vaší ruce! Vyhlášené páje z Nového Zélandu konečně v Praze. Haka páje jsou jakési kapsičky z listového těsta plněné poctivými náplněmi, žádnou želatinu v nich nenajdete. Kromě tradiční novozélandské čtyřky (Steak a sýr, Ragú a sýr, Kuřecí v krémové houbové omáčce a Slanina s vajíčkem) a pikantních možností (Srílanské…

Přečíst více

Praha patří mezi TOP 10 Veganských měst světa.

Možná je to pro některé překvapení, jelikož jsme jinak milovníci masa a nezdravého jídla, ale veganství se u nás celkem rozmohlo. Alexandra Šulcová například přišla s překvapivě velmi chutnou alternativou hermelínu, kterému říká Alexýr.  Alexýr seženete v prodejnách Sklizeno, nebo přímo na webu https://alexyr.cz/.

Přečíst více

Nová koncepce festivalů na Smíchovské náplavce

Vzhledem k nové koncepci náplavek měníme strategii a budoucí dramaturgii našich food festivalů. Kvůli novým pravidlům vydaným správcem náplavek TCP a.s. nebude místo konání  festivalu nadále oploceno a prostor bude volně přístupný. Návštěvníci festivalu si zakoupí FOOD PASS za 50 Kč – náramek, kterým se prokáží při nákupu, a zároveň dostanou dárek v hodnotě 40…

Přečíst více

Snižujeme ekologickou zátěž námi pořádaných akcí

Na tento rok jsme připravili několik novinek, které se snaží snížit ekologickou zátěž námi pořádaných akcí. Naši účastníci přecházejí na kompostovatelné obaly a snažíme se sbírat použitý olej.Dále bychom chtěli případné zbylé jídlo věnovat lidem v nouzi. Proto hledáme organizaci, se kterou bychom mohli tento projekt realizovat. Děkujeme za případné tipy

Přečíst více
obrazek

Jak se slaví Vánoce za hranicemi?

Vánoce jsou svátky uznávanými téměř po celém světě. Každá země má ale své tradice, dárky nejsou nadělovány v jednotný den a stejnou postavou. V Anglii dárky pod stromeček naděluje Father Christmas v noci z 24. na 25. prosince. Tradičním Vánočním jídlem je zde krocan s ořechovou nádivkou. Sladkou tečku pak tvoří vánoční puding. Ten se připravuje v době adventu a míchat…

Přečíst více
obrazek

Rozšiřujeme nabídku služeb o Tasty food tour

Protože milujeme jídlo a rádi se o svou lásku podělíme, rozhodli jsme se pro rozšíření naší činnosti. Od příštího roku proto rozjíždíme Tasty food tours po Praze a okolí, především pro zahraniční klientelu. Ve skupině maximálně 12 lidí si obohatíme obyčejnou procházku, ochutnávkami místních specialit. Nabízet budeme i soukromé túry, dokážeme nabídnout ale i akci…

Přečíst více