První ze soutěžících MasterChefa právě otevřel vlastní bistro. Podle nás může směle konkurovat restauracím!
Na Stodůlkách ještě do nedávna nebylo zrovna na výběr, kam zajít přes týden na oběd. To se ovšem změnilo s nově otevřeným bistrem, které sem láká na výborné jídlo z těch nejčerstvějších surovin, pohodovou atmosféru i na charisma zdejších kuchařů – spolumajitelů Pavla Brože a Pavla Krajčíka. Podívejte se s námi, jak se vaří v TUTO bistru v Britské čtvrti.

Už podle prvních fotek z příprav TUTO bistra nám bylo jasné, že se na tento nový podnik na Stodůlkách určitě budeme muset zajít podívat. Co si budeme nalhávat. V této části Prahy není zajímavých míst, kde byste se mohli dobře najíst, nazbyt. Kromě toho jsme také zjistili, že za bistrem stojí dva sympatičtí kuchaři. Pavel Brož, který žil přes 12 let v Edinburghu, kde vařil s hvězdami jako je Albert Roux, Paul Merrett, Chris a Jeff Galvinovi a po svém návratu pracoval jako Executive Chef v restauraci V Zátiší a Pavel Krajčík, kterého můžete znát z letošního ročníku soutěže MasterChef. „Chtěli jsme podnik, kde bychom byli oba svými pány. Kde by nám nikdo do ničeho nemluvil. Místo, kde by vládla pohoda a my si mohli kromě vaření užívat taky kontakt s lidmi. Už před dvěma lety jsme o něčem takovém začali poprvé mluvit. Věděli jsme, že chceme otevřenou kuchyni ještě v době, kdy v Praze podobné koncepty moc nebyly. Rok a půl jsme plánovali – respektive jsme čekali až se dostaví dům, ve kterém bistro najdete, a 18. března jsme otevřeli,“ říká Pavel Krajčík.Samotný koncept bistra je vcelku jednoduchý. Nezaměřují se na žádnou speciální kuchyni. Nenechávají se ničím svazovat. Vaří tu z kvalitních sezónních surovin, které odebírají od pečlivě vybraných dodavatelů. Spolupracují s menšími farmáři a dodavateli, jako jsou například ryby z Chabrybárny, zelenina a ovoce z Ekofarmy Rohoznice nebo hovězí maso z farmy Martina Kloudy. „Protože tady máme jen minimální prostor pro skladování, jednoduše nemůžeme skladovat víc, než dokážeme zpracovat. Proto vaříme každý den nové jídlo z naprosto čerstvých surovin,“ říká Pavel Brož.Na každý týden připravují jinou nabídku, ve které najdete obědové menu od pondělí do pátku. Kromě obědu sem můžete zajít také na fantastickou snídani, kterou podávají od 8:00 do 10:00. Interiér si pánové vymysleli a z velké části i udělali sami. „Od začátku jsme měli představu o tom, jak by bistro mělo vypadat. Přemýšleli jsme, že oslovíme nějakého interiérového designéra, ale když jsme hledali inspiraci, tak nám došlo, že je ta představa natolik jasná, že by to bylo celkem zbytečné,“ říká se smíchem Pavel Krajčík. Bistru tak vévodí otevřená kuchyně se zeleným obkladem a barem, ke kterému se můžete posadit a koukat tak kuchařům pod ruce i pod pokličky.

Facebook: https://www.facebook.com/tutobistro/

Adresa: Medunova 2947/1, 15500 Stodůlky